Néstor Turró va afirmar en una recent entrevista que la construcció encara té molts deures a fer en quant a innovació per poder encarar el futur seguint sent un sector competitiu.

Crisi, crisi i més crisi. Per la societat en general, i pels professionals del sector en particular, el desgast de la paraula provocada pel seu abús, l’ha buidat de significat. Crisi és avui una peça decorativa sobre la taula de l’oficina, d’aquelles tan quotidianes que ja ni es perceben. És un teló de fons permanent, una muletilla en les converses que, massa sovint, impedeix de pensar en alternatives positives de futur. Total, per què? Si hi ha crisi…

En canvi, no. Es pot canviar crisi per futur, rehabilitació, sostenibilitat i especialment, per innovació. En una recent entrevista al diari l’Econòmic, el president del Gremi de Constructors, Néstor Turró, reconeixia que el sector havia de donar encara un pas molt important en matèria d’innovació. “Cal més obra seca, nous materials i aprofitament dels reciclats, com poden ser les mateixes runes de la construcció. És part del futur del sector”, va explicar.

Optimisme moderat davant les xifres. Segons Turró, el 30% de les empreses constructores que hi havia a Catalunya han desaparegut, i aquest degoteig “continuarà aquest any i el que ve, segons els indicadors”. “Ara entrarem en una nova fase ja que com a sector hem de mirar de fusionar empreses per aprofitar sinergies”, va explicar. Una nova fase en què, segons va explicar el president del Gremi, la internacionalització tindrà també un paper clau.

Turró va criticar també l’intrusisme i l’economia submergida en les activitats del sector com la rehabilitació. Segons va afirmar, aquest llast és el que pot incidir al fet que a Europa tingui un pes major que a Espanya, tenint en compte que per manca de crèdit, moltes famílies opten per rehabilitar en comptes d’adquirir un nou habitatge.

ANGLÈS SARRIAS, Imma. “Al nostre sector li falta donar un pas en innovació”. Article publicat 12/04/2011 http://www.gremi-obres.org/premsa/nota.asp?id=994.

Anuncios