El president de la Generalitat demana la col·laboració de les empreses catalanes per ajudar a remuntar al país davant l’esgotament financer de les administracions públiques.

“Necessitem que els sectors privats més dinàmics, aquells que tenen capacitat de creixement, agafin el relleu del rellançament de la reactivació econòmica del nostre país”. Amb aquestes paraules s’adreçava el president de la Generalitat, Artur Mas, als 180 empresaris catalans convocats a la trobada organitzada per Esade que va tenir lloc el passat divendres 15 d’abril.

La reunió va esdevenir una rèplica en petita dimensió de les trobades mantingudes recentment per Zapatero amb els empresaris espanyols a Moncloa. El missatge, el mateix. La necessitat de reduir el dèficit a les Administracions Públiques està escanyant l’economia del país i el Govern (tant el central com l’autonòmic) es veu obligat a buscar un substitut eventual en la seva obligació de lideratge en la recuperació econòmica i social.

Els empresaris van respondre amb “bona disposició” (segons assenyalen les ressenyes de premsa dels principals diaris) a canvi, però, de que la Generalitat simplifiqués l’aparell administratiu i eliminés les traves burocràtiques que obstaculitzen el desenvolupament de l’activitat empresarial. Una petició ala que Mases va comprometre i que se sumaria a les compensacions amb que busca el recolzament de l’empresariat com l’eliminació de l’impost de successions i la rebaixa de l’IRPF per a les rendes de més de 120.000 euros anuals.

Mas va convidar els empresaris a “fer pinya” perquè Catalunya pugui defensar el seu Pacte Fiscal en la línia del Concert Econòmic. La proposta que va tenir també bona acollida, però els assistents van reclamar conèixer-ne els detalls abans de pronunciar-se, tal i com va fer explícit el president d’Abertis, Salvador Alemany. El president va avançar que a partir del mes de setembre el Govern ja tindria l’arquitectura jurídica de la proposta.

ANGLÈS SARRIAS, Imma. “Mas demana al món empresarial el relleu en la reactivació econòmica”. Article publicat el 18/04/2011 a www.gremi-obres.org

Anuncios