El Gremi de Constructors exigeix més mesures per impulsar l’activitat del sector com l’aplicació indefinida de l’IVA superreduït a totes les obres de rehabilitació i manteniment.

La desgravació en l’IRPF per rehabilitació d’habitatge s’incrementarà del 10 al 20%. Així ho va aprovar recentment el Consell deMinistres, en una mesura que entrarà en vigor, juntament amb el decret llei del pla contra l’ocupació submergida, amb la intenció de fomentar també la creació de llocs de treball.

La mesura, però, es queda curta segons els professionals del sector. El president del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques, Néstor Turró, va afirmar que s’hauria d’acompanyar d’altres mesures que impulsessin de forma “significativa” l’activitat rehabilitadora i va insistir en la necessitat de rebaixar l’IVA a “totes les activitats de rehabilitació i manteniment”.

Mentre que els incentius fiscals proposats per Alfredo Perez Rubalcaba només es podran aplicar en les obres realitzades fins al 31 de desembre, l’aplicació de l’IVA superreduït seria una mesura indefinida, i per tant, més eficient a efectes de creació d’ocupació i de lluita contra l’economia submergida. Ja fa temps que des del Gremi de Constructors es denuncia que l’aplicació de l’IVA reduït del 8% (una mesura que va impulsar el Govern fa un any) queda restringit a una minoria poc representativa de les obres que es realitzen. En general, aquest tipus d’operacions exigeix un IVA del 16%, fet que fomenta l’activitat submergida.

La nova mesura que incrementarà la desgravació en l’IRPF del 10 al 20%, augmenta, a més, fins a 71.007,20 euros el màxim d’ingressos del contribuent i augmenta també el límit màxim de base de deducció anual, que passarà de4.000 a6.570 euros.

ANGLÈS SARRIAS, Imma. “Insuficient l’augment de la desgravació per rehabilitació”. Article publicat a www.gremi-obres.org el 26/04/2011.

Anuncios