Entre el calendari d’actes programats per al Saló de la Construcció, destaquen les jornades destinades a establir contactes comercials amb altres països així com l’assistència d’empreses estrangeres.

 Construmat, la fira de la Construcció que se celebrarà a Barcelona del 16 al 21 de maig, té aquest any una rellevància especial. Representa un dels sectors més afectats per la crisi en un dels moments més crítics que ha patit al llarg dela història. Conscientde la situació, Construmat ha d’assumir el repte de saber representar, també, el que han de ser les sortides del sector, entre les que destaca la sortida a l’exterior.

 En una recent entrevista publicada pel diari La Vanguardia, el president del comité organitzador del Saló, Josep Miarnau, destacava la col·laboració de l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX) perquè compradors potencials visitessinla fira. Segonsva afirmar, dels contactes mantinguts amb distribuïdors, contractistes, promotors, enginyers, arquitectes i administracions públiques de diversos països, s’ha obtingut una agenda d’entrevistes concertades amb empreses espanyoles molt completa.

 Miarnau va afirmar que, de cara a l’exterior, Espanya és un referent en el sector de la construcció per a molts països en quant a qualitat de materials i processos constructius i a tecnologies d’innovació punteres. “Per això, els professionals internacionals que venen a Construmat, busquen noves maneres de construir a partir del què es fa aquí i, també, professionals i arquitectes per a executar les seves obres”, va concloure.

 Un dels actes principals serà el primer Foro de Construcció Brasil-Espanya, en el qual les principals associacions sectorials de Brasil exposaran les necessitat que la indústria espanyola de la construcció els pot resoldre. Recordem que el país carioca té un déficit d’habitatges al voltant dels 7 milions d’unitats i necessitat de nombroses infraestructures per a la celebració del Mundial de Futbol 2014 i dels Jocs Olímpic de Rio el 2016.

ANGLÈS SARRIAS, Imma. “Un Construmat amb vocació internacional”. Article publicat a www.gremi-obres.org el 29/04/2011.

Anuncios