En la cerimònia d’inauguració del Saló, el president Artur Mas va animar les petites i mitjanes empreses de la construcció a assumir el repte de sortir a l’exterior per trobar nous mercats.

En els propers anys, Xina i el Brasil acolliran el Saló Construmat. Aquest és un símptoma molt clar del que és el futur de la construcci:la internacionalització. Enaquesta línia va enfocar el president de la Generalitat, Artur Mas, el discurs inaugural del Saló Construmat, que se celebrarà al recinte Fira de Barcelona fins al proper dissabte 21 de maig.

Un Construmat marcat per la crisi, que es tradueix en menys estands i menys activitats organitzades, però també en noves solucions per encarar el futur. “Com més es parla de la crisi, menys ens n’ensortim i més ens n’anem ficant”, va afirmar el president. Mas va destacar el fet que les 6 principals constructores espanyoles tinguessin més del 50% de la seva cartera a l’exterior, com un exemple a seguir per les petites i mitjanes constructores. “Per aconseguir que aquestes empreses superin el mercat local, cal el suport de plataformes col·lectives”, va afegir.

Aprofitant la presència de la Secretària d’Estat d’Habitatge, Beatriz Corredor, Mas va demanar més flexibilitat en els criteris de rehabilitació, per superar els retalls patits amb la disminució de pressupost. “La suma de burocràcies impedeix el rendiment del que queda d’aquests programes”, va lamentar.

El president va anunciar també la futura aprovació d’una “macrollei”, que seria aplicable a tots els sectors i s’hauria d’aprovar  abans de l’estiu, per disminuir els tràmits burocràtics que dificulten l’activitat empresarial.

ANGLÈS SARRIAS, Imma. “Un Construmat que apunta a l’exterior”. Article publicat el 17/05/2011 a www.gremi-obres.org.

Anuncios