El president del Gremi de Constructors va refermar davant les autoritats públiques la seva voluntat de seguir lluitant com a representant d’un sector clau per l’economia catalana i espanyola.

Néstor Turró, el president del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona, va rebre el seguici polític, encapçalat pel president de la Generalitat, ArturMas, i la Secretaria d’Estat d’Habitatge, Beatriz Corredor, a l’estand de la patronal coincidint amb el dia d’inauguració del Saló. Turró va destacar l’activitat del Gremi que treballa per ajudar les empreses constructores a tirar endavant en un moment advers.

La presència de les autoritats tenia una especial significació en l’edició d’enguany. En una iniciativa pionera, els constructors van demanar a les Administracions que la retallada no afectés el sector en elManifest Construmat, presentat dos dies abans de l’inici del saló en el Cercle d’Economia.

El president de Construmat i conseller delegat de Comsa Emte, JosepMiarnau, es va referir al Manifest durant l’acte de presentació fent també un acte d’autocrítica. “És cert que des del sector ens haguéssim pogut planificar millor –va afirmar.- Però no és l’únic responsable de la situació i necessita un pla de recolzament per tornar a funcionar i fer que funcioni el país”.

Un Saló doncs, reivindicatiu, on també es van congregar un centenar de treballadors dels sindicats CCOO i UGT a les portes de la fira demanant una major inversió pública. Si ve en els seus parlaments, cap dels polítics va donar resposta a la principal demanda del sector, sí van anunciar altres mesures com l’extensió de la ITE a tot l’estat espanyol per impulsar la rehabilitació, i una macrollei de la Generalitat per reduir burocràcia en l’activitat de tots els sectors.

Anglès Sarrias, Imma. “Estem lluitant per tirar endavant el país”. Article pubilcat el 18/05/2011 a www.gremi-obres.org

Anuncios