Una Associació de Constructores denuncia que les condicions imposades a les empreses que vulguin entrar al Pla Extraordinari impedeixen a les petites i mitjanes de participar-hi.

Les condicions econòmiques i de finançament que imposa el Pla Extraordinari d’Infraestructures per participar en els contractes de Col·laboració Público Privats (CPP), deixarà al marge a petites i mitjanes empreses que no podran assumir-les. Aquesta és la denuncia de l’Associació Nacional d’Empreses Constructores d’Obra Pública (AERCO) segons recull el setmanari El Vigia.

Per AERCO, el PEI, tal i com està plantejat, atempta contra el principi de competència des del moment en què discrimina les empreses per les seves dimensions. “El PEI ha d’incorporar regles per a què l’òrgan adjudicatari sigui el Govern amb els poders públics i no la banca”, assenyalen fonts de l’organització.

En defensa d’aquest sistema, la sotsdirectora d’Estudis i Projectes del Ministeri de Foment, Maria José Ralló, va declarar que l’objectiu de les condicions de solvència imposades pel Pla són “assegurar que l’adjudicatari de la concessió reuneix l’experiència i capacitat necessàries per desenvolupar el projecte”.

El vicepresident de Finançament d’Infraestructures de BBVA, per la seva part, va explicar, en declaracions recollides pel setmanari, que per finançar un projecte és important que generi o se li puguin assignar ingressos de qualitat com un origen estable d’ingressos, períodes de cobrament uniformes, etcètera. “El projecte ha de comptar en sí mateix amb subministraments, infraestructures i accessos assegurats i ha de tenir una vida útil major que el seu període de finançament.

ANGLÈS SARRIAS, Imma. “Un PEI prohibitiu”. Article publicat el 30/05/2011 a www.gremi-obres.org.

Anuncios