Diverses institucions catalanes denuncien que el Ministeri té encara pendents d’invertir almenys 400 milions d’euros, afectant de manera crítica la competitivitat empresarial catalana.

Les retallades en pressupostos i les polítiques d’austeritat justifiquen, però fins a cert punt. Així ho consideren els membres del Grup de Treball d’Infraestructures, GTI-4, (que inclou el Cercle d’Economia, Foment del Treball, RACC i la Cambra de Comerç) que han denunciat el retard en les inversions que el Ministeri de Foment tenia previstes a Catalunya. Un retard que, a més, consideren “injustificat”, segons informen des del diari Negocio y Estilo de Vida.

El president de la Cambra, Miquel Valls, va arribar a qualificar l’actitud del Ministeri de “deslleial”. En aquest sentit, va recordar que l’Estat disposa de mecanismes pressupostaris per permetre les inversions, ja siguin públiques o privades.

Valls va assegurar que el Ministeri té pendents d’invertir 65 milions d’euros més els 330 milions que s’havia compromès a invertir durant aquest exercici. Aquest retard inversor afecta de manera “crítica” la competitivitat de les empreses catalanes en els mercats internacionals en un moment econòmic en què només l’exportació, juntament amb el turisme, està aportant xifres de creixement positiu al PIB català.

Segons el diari, els retards afecten especialment els accessos ferroviaris al Port de Barcelona (que segons apunten, ha augmentat el moviment de contenidors en un 23% en el darrer any), així com a l’aeroport i a la construcció de l’Eix Ferroviari del Mediterrani. En aquest sentit, els empresaris recorden que en els últims anys, el transport de mercaderies per tren ha passat del 3% al 8% per raons mediambientals i de sostenibilitat.

ANGLÈS SARRIAS, Imma. “Constructors catalans consideren injustificats els retards d’inversió de Foment”. Article publicat a www.gremi-obres.org en data 7 de juny de 2011.

Anuncios