Els empresaris han demanat al Govern un sistema col·laboració públic-privada per finançar les obres públiques  hidràuliques, cada cop més necessàries i aturades per manca de pressupost.

No és petroli, però el seu valor és incalculable. Estem parlant de l’aigua, un bé que amenaça amb ser escàs i s’ha d’optimitzar al màxim. Per això, la inversió en infraestructures hidràuliques és imprescindible. Es tracta d’una inversió que no s’està fent en la magnitud que seria recomanable per les polítiques d’austeritat practicades des de les Administracions Públiques. Les empreses, conscients de l’oportunitat que pot suposar en èpoques de crisi, han demanat al Govern poder participar de manera activa en els projectes pendents d’execució.

Aquesta petició s’ha produït en el context de la celebració dela Segons Trobadad’Infraestructures Hidràuliques, que va tenir lloc el passat 19 de juny a Madrid. La ministra de Medi Ambient i Mitjà Rural i Marí, Rosa Aguilar, es va mostrar “oberta al diàleg” en la introducció de capital privat per al finançament de les esmentades obres.

Durant el segon semestre de l’any el Ministeri té previst licitar noves obres hidràuliques per valor de 700 milions d’euros, segons va informar Aguilar en declaracions recollides al diari El Vigia. Segons les xifres aportades per la ministra, en aquest moment estan en licitació obres per valor de 526 milions, “que seran executades properament”. En conjunt, el departament està executant més d’un centenar d’infraestructures hidràuliques que sumen una inversió global de 2.000 milions d’euros.

El conseller delegat d’Abeima, companyia especialitzada en infraestructures pel cicle integral de l’aigua i el medi ambient, Guillermo Bravo, va demandar el recolzament del Govern per a la internacionalització de les empreses espanyoles del sector i la creació de mecanismes de protecció davant riscos en països tercers.

ANGLÈS SARRIAS, Imma. “Un nou cabdal en infraestructures”. Article publicat el 20 de juny de 2011 a www.gremi-obres.org.

Anuncios