El president de la Federació d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) assegura que el pla per impulsar l’activitat rehabilitadora obligarà a aflorar molta economia submergida.

Esperançat però caut. Així és com es va mostrar el president de l’ATA, Lorenzo Amor, en una recent entrevista publicada al diari Ara. Tot i reconèixer la pèrdua de 170.000 autònoms en l’activitat rehabilitadora en el darrer any, és optimista amb les possibilitats de regularització que obren els propers plans d’impuls de la rehabilitació.

La revifalla en el nombre d’autònoms en els darrers mesos, ha despertat les esperances de molts. Lorenzo, però, va demanar prudència perquè el principal problema segueix sent l’elevat nombre de baixes entre els treballadors en aquest règim. A més, segons va recordar, l’any passat també hi va haver un brot verd en el nombre d’altes, però l’any va acabar tancant amb xifres molt negatives.

Els principals problemes per aquest col·lectiu són, segons el president de l’ATA, el finançament ila morositat. Respecteaquest segon, va assegurar que la mora de les administracions als autònoms arriba gairebé als 14.000 milions, i la mitjana de pagament es retarda fins als 170 dies.

Lorenzo va proposar una línia ICO expressament per finançar els ajuntaments per tal que puguin pagar així com algunes millores en la declaració de la renda. “Amb una caiguda de l’activitat del 25%, només s’ha abaixat un 5% la tributació en el sistema de mòduls”, va assegurar. La liquiditat en els autònoms és clau en la reactivació de l’economia, va concloure.

ANGLÈS SARRIAS, Imma. “La rehabilitació obligarà a regularitzar molts treballadors”. Article publicat a www.gremi-obres.org el 27 de juny de 2011.

Anuncios