La secretària d’Habitatge va convidar als participants de la XI Biennal Espanyolad’ Arquitectura i Urbanisme a desplegar el seu talent i creativitat en la rehabilitació i regeneració urbanes.

Canvi de rumb. La secretària d’Habitatge, Beatriz Corredor, va fer una crida a l’arquitectura espanyola per adaptar-se a la situació actual. L’obra nova, estendard de la professió, no té en aquests moments prou demanda social per seguir sustentant els professionals arquitectes. Lluny d’actituds victimistes, la proposta de Corredor va ser clara: posar l’arquitectura i l’ urbanisme, amb tots els seus coneixements i capacitat creativa i innovadora, al servei de la rehabilitació i regeneració urbanes.

Aquest discurs es va produir en el marc de la inauguració de l’exposició i entrega de premis dela XI BiennalEspanyolad’Arquitectura i Urbanisme (BEAU), celebrada recentment. Segons la secretària, durant els 20 anys transcorreguts des de la primera edició de la BEAU, “s’ha vist créixer i esclatar una bombolla immobiliària que va conduir a una especialització predominant d’arquitectes i urbanistes en obra nova i en el traçat de la nova ciutat en constant creixement”.

Tot i així, va afegir, avui dia “s’obren noves oportunitats per als professionals que valoren el parc immobiliari construït amb una visió de conjunt, que consideren que la rehabilitació té el mateix rang creatiu que l’arquitectura de nova planta i que, amb ella, es pot ajudar als ciutadans a viure millor”.

En aquest sentit, i segons informen des de l’informatiu Mercados de las Infraestructuras, Corredor va valorar molt positivament que en la selecció de les obres de la BEAU vagin guanyant pes les actuacions de regeneració urbana i rehabilitació d’edificis.

ANGLÈS SARRIAS, Imma. “Corredor anima l’arquitectura a innovar en la rehabilitació”. Article publicat el 26 de juliol de 2011 a www.gremi-obres.org.

Anuncios