El proper mes de novembre la capital catalana celebrarà l’Smart City Expo & World Congress on es plantejaran els reptes necessaris per les ciutats en matèria d’eficiència i sostenibilitat.

En menys de quaranta anys s’estima que més de tres quartes parts de la població mundial visqui en entorns urbans. Estan capacitades les nostres ciutats per absorbir tota aquesta població? És sostenible? Fruit d’aquesta inquietud neix el primer saló europeu sobre ciutats intel·ligents que tindrà lloc entre el 29 de novembre i el 2 de desembre al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona.

La fira neix amb vocació de provocar un espai de reflexió sobre la necessitat de garantir la sostenibilitat de les grans urbs mitjançant un ús més eficient dels recursos disponibles i l’aplicació de les noves tecnologies. Smart City Expo vol esdevenir un punt de trobada entre professionals del sector, responsables d’administracions públiques i experts en urbanisme.

Algunes de les principals qüestions que es tractaran en el congrés són les retallades pressupostàries, el desenvolupament sostenible i la implantació de sistemes de transport ecològic. “El creixement constant fa necessària una reflexió urgent sobre com les ciutats absorbiran i facilitaran la vida dels seus habitants”, va assegurar el director del projecte, Luís Gómez, en declaracions recollides al diari Expansión.

Gómez es troba en aquests moments en una gira internacional per donar a conèixer el projecte a empreses i institucions de Londres, Nova York, San Francisco, Sao Paulo, Tokio i Shangai, segons informa Expansión. “Volem que a més de ser un saló pioner a Europa sigui un esdeveniment global”, va assegurar.

ANGLÈS SARRIAS, Imma. “Barcelona vol liderar el nou model de ciutat intel·ligent”. Article publicat el 2 d’agost a www.gremi-obres.org.

Anuncios