Amb el mes de setembre arriba l’oferta formativa per a empresaris i emprenedors, que en el seu curs 2011-2012, destaca els cursets de 2.0 per optimitzar els serveis de la xarxa.

La tornada de les vacances és sempre un bon moment per posar-se al dia. No només els nens i universitaris tornen al cole, també els empresaris, directius i autònoms, amb cursos anuals, cursets intensius, seminaris i tallers. Un article recentment publicat pel diari madrileny l’Economista, destacava la importància dels cursos en formació 2.0 dins l’oferta acadèmica per l’any 2011-2012.

Organismes i entitats d’arreu de l’estat han preparat una àmplia oferta de tallers i cursos específics per informar els assistents sobre els avantatges que ofereixen les noves tecnologies com a eina de negoci i promoció. En aquest sentit, destaquen les estratègies de màrqueting a les xarxes socials, la imatge de marca i la reputació online. També tenen un paper principal les comunitats virtuals com a eina de comunicació, amb el complement dels aspectes legals sobre el seu ús i la medició i anàlisi de resultats.

Facebook, Twitter, Blog, Youtube i LinkedIn, són realitats cada vegada menys alienes al món empresarial, o així hauria de ser. L’activitat social, política i econòmica és cada vegada més 2.0, de manera que cada vegada és més cert el que es va començar a dir i que en el seu moment sonava teatralment exagerat: “Qui no està a Internet, no existeix”. I és que els recursos que ofereix la xarxa són nombrosos i saber-los aprofitar és una manera de multiplicar exponencialment l’efecte de l’activitat a l’empresa. Una fita d’especial interès a dia d’avui.

Els continguts relacionats amb la internacionalització, tenen també un lloc important en el rànking de cursos organitzats per entitats públiques i Cambres de Comerç i que tenen més demanda. Destaquen els tallers d’iniciació en la internacionalització, de formació sobre lleis de comerç exterior, pagaments internacionals i assessorament per a escollir nous mercats que s’adeqüin a la realitat de l’empresa.

ANGLÈS SARRIAS, Imma. “Posicionament Online, l’assignatura estrella del nou curs per a pimes i autònoms”. Article publicat a www.gremi-obres.org el 31 d’agost de 2011.

Anuncios